KISSIE

5:2 dieten

Av Alexandra ~ 24 augusti, 2013

Denna diet går ut på att under 5 dagar får du äta vad du vill, och under 2 dagar ska du fasta. Eller nja, du får äta upp till 500 kalorier. Det finns hur många recept som helst på soppor som man kan äta under dessa dagar som inte ska innehålla mycket kcal alls. Vissa tycker den är superbra och påster sig ha gått ner massor i vikt, andra hävdar motsatsen. Jag personligen skulle INTE välja att gå på denna diet eftersom jag vill inte sätta kroppen i svält 2 dagar i veckan. Jag personligen tror inte kroppen mår bra av det. Man kan vara nyttig hela tiden, men även unna sig. Utan att behöva svälta.

Självklart har det kommit en bok om detta så dom kan tjäna pengar på kvinnor som svälter 2 dagar i veckan. Jag tycker det är helt sjukt.. För man vet ju att dessa olika bantningsmetoderna är tillfälliga och ett bra sett för företag att tjäna pengar på.

Vill man gärna testa på dieten tycker jag inte man ska uppmuntra företag bakom detta och istället googla fram hur man gör. För det är inte svårt att “komma på” hur man ska gå ner i vikt. Äta nyttigt och träna. Men jag antar folk är ute efter något magiskt som ska få magen att krympa ihop och bli superskinny utan att behöva svettas på gymmet. Dessutom, träning är BRA för oss. Så jag rekomenderar inte folk att hitta genvägar när det kommer till att gå ner i vikt.. Och dessa trendiga bantningsmetoderna kommer och går, som sagt. Det säger väll en hel del?

Nej tack!

106 kommentarer

 1. Emma

  augusti 25, 2013. KL 00:09

  Jag känner flera vänner och nära som testar på denna metod och det har funkat bra och man blir mycket piggare och mår helt enkelt bättre.
  Sen är det väl helt upp till var och en om man vill göra det eller inte? Kissie ser dessutom ut som att hon är sjuklig så ja.. Förstår inte hur alla tänker. Men rata inget ni inte testat på ännu ;)

 2. m

  augusti 24, 2013. KL 23:53

  så himla less på dagens jävla samhälle. allt och alla ska vara smala.. själv är jag lite större bygd. kämpar och kämpar. när man är och shoppar och alla är så smala och ser ner på en. man skäms över sig själv att man är stor. testade denna diet. tyckte den funkade sisådär. inget jag gatt skulle springa runt och rekommendera.

 3. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 23:21

  Håller med dig, Kissie!

 4. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 23:18

  Du svälter dig själv varje dag är det bättre ?

 5. augusti 24, 2013. KL 23:04

  Därför är 5:2 dieten en orsak till att vi kommer att förmodligen få ökad bulimi
  http://www.aftonbladet.se/ledare/article17331644.ab

  länka artikeln gärna kissie

  • Frida

   augusti 25, 2013. KL 10:40

   Visst kan 5:2-dieten orsaka ätstörningar men vilka dieter kan inte det? Folk som äter efter LHCF tror ju att de kan hälla i sig en liter grädde för att de inte äter müsli, knäckebröd och frukt liksom. Hur bra är det?
   Tror att risken att utveckla en ätstörning handlar mer om individen själv än om vilket utbud på dieter som finns. Dieter är ju mer ett hjälpmedel men om de inte hade funnits hade man säkert ändå förstått att man rasar i vikt om man inte äter. Däremot är idealet på hur en tjej ska se ut idag ofta orimligt men det handlar om att förstå att man duger som man är.
   Och en sak till, du länkar till Aftonbladet. De har skrivit sjukt mycket positivt om 5:2-dieten, vad jag har förstått. De har lockat folk att bli plusmedlemmar(betala) för att få reda på knepet som gör att man rasar i vikt. Och så publicerar de detta? Hyckleri?

   • en tidigare lchf:are

    augusti 27, 2013. KL 23:49

    läs på om lchf innan du yttrar dig snälla! så trött på er människor som tror man dricker en liter grädde och smäller i sig smör dagligen i lchf metoden… det är det sista man gör. Läs på, gör om och gör rätt!

  • H

   augusti 26, 2013. KL 01:22

   Ytterligare en kotte som snackar utan att kolla fakta. Att denna kvinna jobbar som journalist är pinsamt!! Se gärna själv på hela dokumentären
   och ta del av båda hållen innan du bara kastas med. Vetenskaplig fakta eller personlig åsikt??? http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms

 6. Ida

  augusti 24, 2013. KL 22:53

  Okej, jag tycker du ska hålla käften. 1. Du tränar överdrivet mycket. 2. Du dricker överdrivet mycket. 3. Du har inte ens bakfakta
  om denna diet

 7. augusti 24, 2013. KL 22:10

  Jag tycker personligen inte att man ska behöva träna och gå ner i vikt och ligga på gränsen till underviktig för att accepteras av samhället. Det är inte dig det är fel på om du har lite fett på magen och folk kastar glåpord till dig, det är samhällets fel!

 8. augusti 24, 2013. KL 21:47

  MEN TILL DIG SOM INTE HITTAR TILL GOOGLE SJÄLV:
  http://www.5-2dieten.se/vetenskapen-2/
  http://tranastyrka.se/intermittent-fasta-5-2-dieten-och-kalorirestriktion/

 9. Cornelia - Cute Little Things

  augusti 24, 2013. KL 21:38

  Hmm tycker dieten verkar lite märklig dock. Men jag förstår att folk hoppar på det. ;-)

  XOXO,
  http://Cornelianilssons.se – Stil Shopping & Ungmamma-blogg

 10. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 21:38

  Kommer från tjejen som åt barnmat

 11. Sandra

  augusti 24, 2013. KL 21:37

  Det var en jävla massa tjafs om hur vetenskapligt bevisad den är. Men inte en enda jävla länk till en källa i hela kommentarsfältet. Vafan, kom igen?!

  • Sandra

   augusti 24, 2013. KL 21:50

   http://tranastyrka.se/intermittent-fasta-5-2-dieten-och-kalorirestriktion/
   Där har du din länk

  • Anonym

   augusti 25, 2013. KL 00:53

   Kanske för att ingen i detta kommenrarsfält klarar av förstå innehållet i en vetenskaplig artikel.

   • Tilda

    augusti 27, 2013. KL 14:29

    Det är ett jävla tjat om den vetenskapliga artikeln här, men ändå så verkar det som om de flesta bara sett vetenskapens värld om “dieten”. För om man verkligen läst Den vetenskapliga artikeln (den som ligger till grund för inslaget i just vetenskapens värld) skulle man kunna läsa att forskningen till stor del gjorts på män i åldersgruppen 30-50 år, där de visat mycket positiva effekter, man kan också läsa i den artikeln att effekten på kvinnor inte är den samma. Hjärnkapaciteten är lägre hos kvinnor som går på 5:2 dieten, viriliteten sjönk, och det uppvisade lite eller ingen effekt på blodfetterna (vilket var det som gjorde att den var så hälsosam för män). Mår du bra av 5:2 dieten som kvinna är det inte konstigt, under fasta frigörs adrenalin, men om du verkligen tror att den är bra för dig som kvinna är det bara hjärnkapaciteten som sjunkit.

 12. augusti 24, 2013. KL 21:28

  Kika in på min blogg där jag säljer begagnade kläder, skor, accessoarer, mm till bra & billiga priser!♥

  JUST NU: SÄNKTA PRISER!

 13. augusti 24, 2013. KL 21:27

  Denna diet har det dock forskats mer på. De pratades bl.a. om den på Vetenskapens Värld och vilka positiva effekter den kunde ge, vilket det helt klart inte gjorts om LCHF och andra trenddieter.;) Så tror denna kan vara lite mer kvalité.

 14. augusti 24, 2013. KL 21:18

  Jag tror på en lagom avvägd kost, utan att plocka bort något, och regelbunden träning :)

  – en blogg om hur det är att leva med kronisk depression och ångest. En blogg som vill visa alla sargade själar där ute att de inte är ensamma. En blogg som vill slå hål på tabun kring psykiska sjukdomar.

 15. em

  augusti 24, 2013. KL 21:14

  Nej nej, kör på “Kissie-dieten” där man svälter sig själv alla dagar i veckan, året runt. Uttala dig inte om saker du uppenbarligen inte har en susning om.

 16. augusti 24, 2013. KL 21:13

  Folk lever på påsar med pulver som blandas med vatten, så varför skulle detta vara så himla hemskt? Flera i min familj provar den här dieten just nu och de samtycker om att de mår bättre, är piggare och har slutat äta ÖVERDRIVNA mängder mat. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att 5:2 metoden är bra för kroppens värden osv.

  Det handlar inte om att svälta sig två dagar i veckan, utan att äta kalorisnål mat 2 gånger i veckan. Och eftersom det uppenbarligen finns människor som trivs med detta, så är den väl jättebra att det finns en kvinna som skrivit ihop en bok med recept för att UNDERLÄTTA för dessa människor!!

 17. C

  augusti 24, 2013. KL 21:07

  Nä Kissie, där har du inte koll på läget. Enligt ny forskning som stämmer överens med hur människan sedan urminnes tider har levt är det BRA för kroppen att fasta. Intermittent fasta kallas det. När vi äter måste kroppen fokusera på att lägga energi på att hålla igång matsmältningen. Att ha perioder då man inte äter är därför bra för kroppen, för då slipper den lägga energi på att smälta maten, och kan fokusera på att läka andra organ, så att man får bättre hälsa, bättre hy mm.

  SÅ TÄNK OM LITE! :)

 18. Sabina

  augusti 24, 2013. KL 20:55

  Det är viktigt att göra skillnad på fasta och svält för det är en enorm skillnad. Svält är ett tillstånd kroppen går in i efter 60 timmar med 0 kcal och är alltså inget som sker för att du äter 500 kcal under en dag, dessa två fastedagar ska inte heller vara efter varandra. Jag är inte vidare insatt i ämnet så jag lämnar det åt internetvetarna att diskutera huruvida det är bra eller inte ;)

 19. Ellen

  augusti 24, 2013. KL 20:52

  Läs på lite mer va! Det sägs att man lever längre och får bättre värden i kroppen av denna “diet” (livsförändring är ett bättre ord). Inget LCHF skit inte!

 20. Linda

  augusti 24, 2013. KL 20:49

  Fastar man över ett x antal timmar, över 24 om jag minns rätt, så svälter man kroppen och musklerna förtvinar. Fastar man däremot i ca. 18 timmar så hinner kroppen inte ställa in sig på svält utan använder bara överskottsfett, utan att bryta ner musköerna. På så sätt minskar man fettprocenten på kroppen utan att minska muskelmassan. Periodisk fasta med andra ord. 2-dagars fasta bryter dock bara ner kroppen och är otroligt ohälsosamt..

 21. augusti 24, 2013. KL 20:31

  Behöver ni rabatt koder kolla in http://www.lundza.com/rabattkoder/

 22. Scarlet

  augusti 24, 2013. KL 20:28

  Läs vad hon säger och bli inte hysteriska från början. Hon tycker inte om dieten men so what, alla får tycka som de vill. Sen säger hon också att ifall man provar på den, köp inte boken för man kan lika bra googla fram recept eller info om hur man skall göra. Var ligger felet i det? Jag tycker också det är dumt att köpa boken, all info finns redan tillgänglig, gratis!

  Alla ni som säger att 5:2 dieten är det ultimata och det här är minsann inte bara en ny grej utan nästan ett måste för att man skall må bra. Tror ni verkligen att en diet är bättre än att leva sunt alla dagar i veckan (+ någon synd nu som då). Sades inte samma sak om LCHF, viktväktarna, Gi etc etc? 5:2 är en ny diet, precis som alla andra dieter så lugna ner er lite vetja!

 23. Malin

  augusti 24, 2013. KL 19:45

  Problemet här Alexandra, ligger inte i 5:2, det ligger i att du inte har en aning vad du pratar om. 5:2-dieten handlar först och främst om hälsa. Den moderna människan äter ihjäl sig. Det är vetenskapligt bevisat. Kroppen är inte gjord för att äta så mycket som vi gör idag. Den mår bra av att fasta 2 dagar i veckan. Det är vetenskapligt bevisat att om man äter enligt 5:2 metoden så halveras risken för åldersrelaterad cancer och diabetes, och det är bara början på den positiva listan av hälsokonsekvenser. Viktminskningen är bara ett plus och inte anledningen till att Michael Mosley kom på den här dieten.
  Att äta 500 kalorier 2 dagar i veckan är inte samma sak som att svälta sig. För att kroppen ska gå in i svält krävs det mycket mer än så.
  Jag själv äter enligt 5:2 metoden och jag svälter inte alls under mina fastedagar. Jag äter precis som vanligt, med frukost, lunch, middag och ett litet kvällsmellanmål. Den enda skillnaden är att jag äter väldigt kalorifattigt under de dagarna. Men jag utelämnar inga måltider för det. Så ditt snack om svält är bara ett bevis på att du inte har en aning om vad 5:2 är för något. Ett annat bevis är det här med motionen som du pratar om. Jag motionerar under mina ätardagar. Jag motionerar under mina fastedagar. Jag springer 5 km ungefär 3-4 gånger i veckan, och 2 av dom gångerna är under mina fastedagar. Utöver det så gymmar jag också. Jag svettas som fan. Det går skitbra. 5:2 är inte någon slags “genväg”. Det är bara ett sätt att leva på. Precis som du föredrar att äta nyttigt hela tiden och bara unna dig någon gång ibland. Men både du och jag motionerar ungefär lika mycket och mår nog antagligen ungefär lika bra också.
  Jag känner mig friskare, piggare och har mer ork när jag lever enligt 5:2. Vem är du då att berätta för mig att 5:2 bara är en fluga, att det är en värdelös diet och är allmänt farlig? Läs på innan du yttrar dig, snälla, för du har uppenbarligen noll koll när det gäller detta.

 24. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 19:30

  Man äter 500 kacl för att kroppen inte ska tro att den ska svältas !!!! Dumma idiot du kan ingenting om sånt

  • Anonym

   augusti 24, 2013. KL 19:43

   En vanlig vuxen kvinna på ca. 25 år, 60 kg, 164 cm, behöver ca. 1500 kcal per dag för sin BASALA metabolism, och 2000 kcal per dag inclusive rörelse och aktivitet. Allt under 1500 kcal är svält eftersom det är vad som krävs att organen förses med den energin de behöver.

   Ingen är idiot, gilla läget att folk har olika åsikter.

   Lycka till!

   • Anonym

    augusti 24, 2013. KL 19:46

    Att försätta kroppen i svältläge kräver ganska mycket mer än 2 dagars fastande i veckan. Get your facts straight innan du börjar läxa upp andra :)

    • Anonym

     augusti 25, 2013. KL 09:47

     Jag skrev inte att kroppen kommer i svältläge, läs om ditt pucko.

     • Anonym

      augusti 29, 2013. KL 19:07

      Du skrev att om man äter under 1500 eller 2000 kcal om dagen så SVÄLTER MAN. Alltså så försätter man kroppen i svältläge enligt dig. Så LÄR om “ditt pucko”.

 25. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 19:13

  Den ‘dieten’ handlar inte bara om att gå ner i vikt :)

 26. augusti 24, 2013. KL 19:10

  Att gå på den här dieten är som att gå på alla andra dieter. Alla dieter passar inte alla människor, de kommer på nya sätt för att alla ska få chansen att ändra på sig om de så vill. Jag själv skulle kunna testa den här, eller så äter man bara nyttigare och tränar för att må bättre. Den här dieten är säkert bra, eftersom du får äta vanligt 5 av 2 dagar, och de två dagarna måste inte vara efter varandra.

 27. hanna

  augusti 24, 2013. KL 19:03

  Jag kör dieten och de dagarna jag fastar så tycker inte jag att jag svälter, jag är ju såklart mer hungrig de dagarna än de andra. Men jag tycker inte att du ska skriva sånt du inte vet något om! Låt folk få göra de dom vill, vissa mår faktiskt bättre av den här dieten! Men tror forskare har mer rätt och att folk tror på dom än på dig:)

  • Anonym

   augusti 24, 2013. KL 19:47

   Låter hon inte folk göra vad dom vill?
   Varför har ni så svårt att acceptera och greppa att folk har olika åskiter?

   För mig låter denna diet som en anorektiker som svälter sig ena dagen och glufsar i sig vad den vill den andra dagen.
   Slit inte av dig håret nu.

   • Anonym

    augusti 29, 2013. KL 19:10

    Snälla rara, anorektiker “glufsar” aldrig i sig mat. Anorektiker äter knappt något alls. Nånsin. Det du pratar om är väl isåfall i närheten av bulimi, där man hetsäter och sedan går till toaletten och stoppar fingrarna i halsen.
    Och nej, det finns inget anorektiskt med denna diet.

 28. augusti 24, 2013. KL 18:57

  http://lundza.com/nat-krams-negern/ neger pojken på nöt-kräms förpackningen :)

 29. augusti 24, 2013. KL 18:47

  tänkt att det alltid ska komma något nytt, det värsta är ju att man verkligen aldrig kan veta vad som passar ens egna kropp

 30. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 18:37

  HUR FAN KAN DU SÄGA ATT DOM LURAR KVINNOR, jag känner Ulrika hon lurar fan inte nån på pengar, hon försöker hjälpa
  folk att gå ner i vikt, så håll käft Kissie

  • Okej

   augusti 25, 2013. KL 14:09

   Okej, det är ju en helt annan sak. Om du känner henne så förstår man ju att hon inte försöker lura kvinnor.

 31. Linnea

  augusti 24, 2013. KL 18:32

  Detta gör att kroppen mår bättre och höjer värderna. Så slipper man cancer och sånt skit. Vi i Sverige överkonsumerar när det kommer till mat så att även lugna ner sig lite och inte äta så jättemycket är ingen större skada skedd.

 32. Frida

  augusti 24, 2013. KL 17:57

  Du borde kanske titta på dokumentären som gjordes om 5:2-dieten, som kanske inte direkt borde klassas som en diet utan mer som ett levnadssätt eller vad man nu ska kalla det. Och vad jag har förstått så ställer kroppen inte in sig på svält förrän efter tre dagar i rad utan föda.
  Sedan är inte viktnedgången det enda positiva utan detta ska bidra till jämnare insulinnivåer, förhindrande av demens, att celler får en chans till att återuppbyggas mm.
  Det kanske inte är någotför alla men du borde faktiskt läsa på innan du yttrar dig. På dig låter det som att det endast är en diet för viktnedgång men så är det inte. Dieten säger inte att man inte ska motionera, vilket det låter som på dig i ditt uttalande.
  Antingen vill du skapa debatt och tjäna pengar på det eller så är du inte tillräckligt smart och vet att du borde läsa på innan du yttrar dig om något.

  • Anonym

   augusti 24, 2013. KL 18:32

   Frida har helt rätt ingen svält hur man väljer att nyttja sina 500kcal under de sk fastedagarna är upp till var och en själv äter jag och det har fungerat utmärkt i de 5 veckor jag hållit på, som bonus är jag jättepigg (särskilt fastedagarna) och har gått ned 7kg. Läs på Alexandra innan du yttrar dig och ta en koll hur många kcal du själv äter/dag. Å du visst motionerar jag med den energin man får så går det inte att sitta still.

 33. augusti 24, 2013. KL 17:49

  Bra skrivet! :)

 34. anonym

  augusti 24, 2013. KL 17:47

  ALEXANDRA, SLUTA SKRIVA OM MAT OCH DIETER OCH VAD SOM ÄR HÄLSOSAMT ELLER INTE HÄLSOSAMT.
  DU KAN INGENTING OM DET. ABSOLUT INGENTING.

 35. Anna

  augusti 24, 2013. KL 17:42

  5:2 är en metod som är vetenskapligt framställd och forskarna har sett stora hälsofördelar med den. Läs inte bara på kassa dietsidor om dieten, där de tolkar saker hur konstigt som helst, utan kolla de vetenskapliga databaserna istället. Dieten har också varit med i vetenskapens värld på svt, där de berättar om den på ett lättförståeligt sätt (i motsats till vetenskapliga artiklar som är riktigt svårlästa).

 36. Marie

  augusti 24, 2013. KL 17:36

  Bästa “dieten” ! Kroppen går inte in i svältläge utan använder ALL energi man har i kroppen, först ifrån kolhydraterna och sedan ifrån fett som kroppen har lagrat (alltså det överflödiga fettet). På så vis går man ner i vikt.

  Ps. i bulimi spyr man upp maten.

 37. Majalainen

  augusti 24, 2013. KL 17:29

  here we go… alexandra. hur orkar du ens yttra dig? dom senaste åren har du varit drottningen av drama och skandaler. Dina åsikter och ditt tankesätt har förbryllat och irriterat många, precis som du önskat at det skulle göra! men lägg ner nu, du har förstört ditt rykte redan och du är den sista människan på denna planeten som ska yttra sig om hur man inte ska, och hur man ska göra gällande dieter. Du svälte dig själv. Du blev en anorektiker. utseendefixerand.

  Om jag fårstått detta rätt så stödjer du inte 5.2 dieten pga att man begränsar antalet kalorier under två dagar?
  Jag vill då väldigt gärna ha en bra förklaring till barnmatsdieten du körde på i flera månader? begränsar man inte intaget då?
  I och med att du anvönt dig av den metoden måste du ju stödja det sättet att banta? eller mådde du inte bra?
  jag kan med 100% säkerhet säga att med hjälp av 5.2 skulle du isf ha mått bättre än bäbisportioner på talriken.
  du har sant i det du säger, att man ska äta precis det man vill och träna. då mår man bäst.

 38. Freja

  augusti 24, 2013. KL 17:22

  Asså dieten är inte ämnad för viktminskning utan för att denna korta fastan där du även får äta 500 kalorier ska göra så att cellerna återbyggs. Fastan sätter loss något slags ämne i kroppen som uppmuntrar cellerna till att återbygga sig själva.

 39. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 17:19

  ..fast du svälter dig väl nästan alla dagar i veckan så vad gör din livsstil bättre?

  • Alexx

   augusti 24, 2013. KL 21:02

   Agreed

 40. JAG

  augusti 24, 2013. KL 17:16

  DU måste snarare läsa på innan du yttrar dig. de handlar ibland inte om pengar de handlar om bättre hälsa. Vet du tex att denna dieten förbättrar din insulinkänslighet vilket kan rädda människor fr bla diabetes? nä då så läs för du kan INGET om träning…. å nä ja äter inte ens denna dieten så de e inte för ja sponsrar den men e inte första gången du uttalar dig som en självutnämnd personlig tränare…

  • augusti 24, 2013. KL 20:50

   Vet du hur man mer kan rädda människor från diabetes? Att äta en varierad kost och motionera dagligen och inte vara överviktig eller äta för mycket sötsaker. Och att Kissie inte kan NÅGONTING om träning.. om du har läst hennes blogg ett tag borde du veta att hon tränar och kommit i form så något borde hon ju ändå veta om träning, eller hur? :)

 41. Linnea

  augusti 24, 2013. KL 17:13

  Bra inlägg! Man behöver inte ens känna att man ska tokträna utan helt enkelt göra nyttiga val i vardagen såsom trappor, promenader, cykel istället för bilen. Lagom är bäst!

 42. augusti 24, 2013. KL 17:05

  Min mamma kör på denna dieten och det har funkat hur bra som helst för henne, hon känner sig piggare och gladare och har gått ner i vikt. Dock tränar hon lite också så det kanske bidrar till bättre effekt.
  Det är kanske väldigt individuellt.

 43. augusti 24, 2013. KL 16:57

  Eller så funkar det ju bara att du kan äta vad du nu vill! I lagom mängd! + träning. Eller ännu bättre släng vågen och tänk inte på att väga så lite som möjligt! Undervikt mår man inte heller bra av. Ta ett måttband om man nu känner sig tvungen men man ser om man behöver tappa lite! Så hoppas någon tog lärdom av det här! :D

  Välkommen till den rosa fluffiga söta bloggen! Egoboost, hälsa, skönhetstips, personlig stil och en massa kawaii! Ta det med en nypa salt!
  Garanterat FRI från bantningstips, provocering och skitsnack!

  Kramis!

 44. augusti 24, 2013. KL 16:45

  Hej, jätte fin blogg! Alexandra du är en av mina stora insprationer. Hoppas att du läser detta. Min blogg starta jag inte alls för länge sedan hoppas att man vill in och titta! Lämna kommentarer om allt möjligt, pussar och kramar till er som gör :)

 45. Märta

  augusti 24, 2013. KL 16:38

  Nja… Vi är skapta till att leva så, vana vid att inte få mat varje dag. När vi jagar byten är det inte säkert att vi får mat frekvent, och därför klarar kroppen av att fasta i två dagar. Inte två dagar i rad, såklart, utan utspridda över veckan.
  Dieten går inte ut på att svälta kvinnor. För det första är den inte anpassad efter kvinnor, utan män också. Dessutom handlar det inte om att svälta sig, det är helt enkelt så vi har levt från begynnelsen tills vi började odla och utvidga samhället.

 46. S

  augusti 24, 2013. KL 16:37

  Allah ho akbar. Denna diet grundar sig på Islam. Att man fastar 2 ggr i veckan från solnedgång till soluppgång enligt vår profet Muhammed. Denna metod funkar faktiskt.. Prova det själv och vanligtvis ligger man ju på 2000kcal i snitt/dag så om man går ner till 1500kcal en annan spelar ju ingen roll i längden. Ifall man tränar = högre kcal intag.. Det är bra att kroppen utsätts för lite svält ibland också och inte en massa godsaker och onyttigheter för INGEN äter 100% hälsosamt hela tiden… T.ex Du och din Red bull eller läsk osv osv ;). Man svälter inte sig själv heller.. det är 2 dgr i veckan… inte 7 dgr och normala tränar inte som en dåre OCH tar preparat som vissa andra gjorde en gång i tiden för att gå ner lite i vikt..? Detta är mer hälsosamt för du kan äta VAD DU VILL men tänk på kaloriintaget. Och som med alla dieter, så fungerar vissa metoder för vissa människor och för andra kanske 5:2 metoden är den rätta vägen för att nå sina mål?

  • X

   augusti 24, 2013. KL 16:51

   Hahhahahaa men lägg av

  • Anonym

   augusti 24, 2013. KL 17:18

   Nejnejnejnejnejnej!!!! :(:(:( det har ingenting med islam och göra!!

   • S

    augusti 24, 2013. KL 18:58

    Haha sjäääälvklart inte….. Folk gjorde samma “diet” för flera tusen år sedan. Läs Märtas svar ovanför. Det är bara nuförtiden som folk tror sig ha kommit på någoting nytt och det har liksom bara uppenbarat för dem någonting som redan är världskänt. Folk här i väst är så efter. Och ja, jag är svensk och läst på lite mer än bara bloggar.

 47. augusti 24, 2013. KL 16:37

  Jag håller på med den nu. Har inte gått ner ngt i vikt än, men det kommer väl antar jag? hehe. Men har iofs bara testat nu i två veckor. Men en skillnad märker jag. De dagar jag inte äter då dricker jag bara, men de andra fem dagarna, det är där jag märker min skillnad. Jag kan inte äta lika mkt som jag brukar göra. Blir mätt jättefort. Så antar att magsäcken har krympt lite på grund av fastan. Men jag vet inte. Ska testa några veckor till så får jag se om det händer fler saker. :P

 48. Johanna

  augusti 24, 2013. KL 16:31

  Tacka gud för det inlägget, äntlgen någon med en vettig åsikt om detta! Att matsmältningen avstannar och att kroppen lagrar fett när du går från “vanligt” till “svält” är redan ett känt faktum! Jag tycker precis som du att denna nya typ av diet är fruktansvärd, och stackars dom människorna som på allvar tror att det funkar. Det är inget annat än bulimiframkallade!

  • jag

   augusti 24, 2013. KL 18:11

   man kräks inte av 5:2dieten… så nej, inte bulimiframkallande

  • augusti 24, 2013. KL 20:44

   Min mamma går på denna dieten och känner sig mycket piggare och hälsosammare nu. Att följa 5:2-dieten gjorde henne verkligen inte till bulimiker!
   Stå inte och säg saker du inte har någon aning om. Bara för att det inte funkar för vissa betyder inte detta att det är ett onyttigt sätt att leva på.

   • augusti 24, 2013. KL 21:00

    O jag har inte bulimi…

  • H

   augusti 26, 2013. KL 01:17

   Stackars lilla människa! Plugga på innan du öppnar munnen!!! Varsågod, ger dig alla fakta: -se och lär! http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms

 49. Lina

  augusti 24, 2013. KL 16:17

  BBC har gjort en dokumentär om denna diet. (http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lxyzc) Det är inte endast för att gå ner i vikt utan även ett sätt att sänka sitt blodtryck och leva längre. Själva konceptet är att när metabolismen inte går på helfart (som den uppenbarligen inte gör när man fastar) så åldras inte cellerna lika snabbt. Det här är likt vad som händer när man drar ner på kolhydraterna. Självklart var detta en förkortad version men kolla in dokumentären om du är intresserad. Här är ytterligare ett klipp ifrån svt: http://www.svtplay.se/klipp/1118581/fasta-dig-frisk

  Är det hälsosammare för kroppen att äta så lite kolhydrater som all “fitspo” uppmanar till? Finns inga studier som ser till de långsiktiga effekterna där heller. Kanske är det bättre att hitta sina egna kostplaner och jag tror personligen att 5:2-dieten passar människor 30-60 med krävande arbeten och inarbetade rutiner.

  Alla har inte ett jobb som cirkulerar kring att se bra ut som du (och antagligen de flesta i din omgivning) har. Därför kan det vara svårt att finna tid till det som bloggare/andra “it”-människor väljer att lägga sin tid på. Notera nu att jag inte säger att det är någonting fel med det eftersom du är bra på det du gör.

 50. Anonym

  augusti 24, 2013. KL 16:10

  Men snälla lilla gumman du är ju IQ befriad utala dig inte om något du inte vet något om! Man ska ju inte bara svälta sig själv du tränar jubsamtidigt som du äter mindre kalorier nån dag i veckan. Skriv inte om nåt du inte vet..

Kommentera

  Arkiv

 • Kategorier